Sara Kadefors

BJÖRN: Våga eller vägra kompromissa?

Lördagsgästen Sara Kadefors, kvinnan med de många titlarna, visade sig vara grym på att följa helgens ledord som är ”vägra kompromissa”. Så grym att hon faktiskt vägrade kompromissa genom att inte alls ta till sig ledordet. I stället gav hon sig själv i läxa att lära sig att våga kompromissa.

Sara Kadefors är före detta radioprofilen som inte ville vara radioprofil och ex-syndikalisten som inte riktigt visste vad syndikalismen innebar. Idag har hon ersatt sina mindervärdeskomplex med ren och skär lust och vågar kalla sig både författare och regissör utan att varken skämmas eller be om ursäkt.

Morgonens språk var tveklöst spanska, och tack vare Martin i Malmö har vi nu lärt oss översätta fraser som ”Det finns nästan ingen som tror på framtiden” och ”Jag tror att de där männen är ryssar”. Nu är det bara att fylla på parlören, för näst efter glädje är kunskap det fenomen som bäst lämpar sig för förökning genom delning.

Erik och Patrik hade stenkoll på drinkar och travhästar och misslyckades bara med Goldgrape, en Täbyhingst som de felaktigt placerade i spritskåpet.

Noras mamma gjorde också entré i programmet, men hon verkar inte nöja sig med att ha fått ett helt inslag skapat till sin ära. Nej, Ibtissam vill vara med och delta i Morgonpassets tävlingar. Sådan viljestyrka bör uppmuntras.

Hörs imorgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".