Good old Tolstoj

LOVISA: Bakterier, Tolstoj och Silvia

Siabush och bordetella var två av de ord som dagens antingen or not-duo Jonas och Mimmie fick klassa in som musikinstrument eller bakterie. Mimmie tonade ner sitt enligt egen utsago dominanta jag samtidigt som Jonas visade framfötterna mer än vanligt. Och de två möttes på mitten någonstans i den självklara segern.

Men det var inte bara på den externa fronten som utvecklingen gjorde sig påmind, även Malin och jag gavs möjlighet att bredda våra lingo-litterära kunskaper. Detta tack vare språkforskaren och svenska akademie-ledamoten Sture Allén som i sin hyllning av Leo Tolstojs Krig och Fred lärde oss att, för den korrekta ryska tonen, uttala Tolstoj med betoning på den andra stavelsen, inte på den första som man som svensk gärna väljer att göra.

Löpet för dagen står Anna från Visby för:

Trollhättan lamslaget och Kungafamiljen i chock: Silvia centralfigur i terrorattentat mot Trollhättans plattaste parkeringshus - tryckte in en alldeles för hög släpkärra och blockerade trafiken i flera timmar. Silvia saknar dessutom bygglov för släpet som hon säger vara ett hemmabygge.

Så mycket information, så många infallsvinklar, så många obesvarade frågor. Eftertanken är ett faktum.

Vi ses nästa helg/ Lovisa

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista