MALIN: Påhittade fotbollsligor och mc-lögner

Hört talas om nationen Samanien? Om Oskars nörderi beror på en illavarslande maktfullkomlighet låter vi vara osagt, men Oskar är sedan 10-års ålder självutnämnd fader åt en hel nation. Nationen, som heter just Samanien, har begåvats med ett skräddarsytt politiskt system, en nationell singellista och självklart en inhemsk fotbollsliga. Oskar kan ge information och kuriosa kring ca 800 olika påhittade spelare.
Samaniens nationspotential är till och med så stor att Oskar ibland tror att den finns på riktigt. Som ni förstår blev han utsedd till den här veckans Nörd Royale!

Pia Johansson var här på kaffe också. Hon berättade om hur hon ljugit sig till sitt mc-kort, hur hon kapitulerat för den töntiga sporten golf och hur man ska göra för att signalera högstatus när man pratar med någon. Dessutom fick hon kakpoäng för att hon äntligen genomfört det där telefonsamtalet som suttit så långt inne och som legat som en sur trasa över hennes tillvaro. Nu kände hon yes, jag gjorde det och hade lärt sig att göra sig av med jobbiga grejer med en gång och inte gå och städa lägenheten in absurdum istället. Kaka!

Jag kunde inte låta bli att tycka att det rådde lite flörtig stämning i studion mellan Pia och Patti, jag vet inte riktigt men nåt var det. Lyssna och avgör själv.... 

//Malin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista