PATTI: Terroriserad av ärlighet!

Idag snackade vi om ärlighet med livvstilskommissionen och konstaterade att somliga människor verkar ha satt ”ärlig” som den absolut viktigaste egenskapen hos sig själva.

Ni vet de där som brukar säga ”jag är rak liksom, jag säger vad jag tycker”, men när man tar emot deras sanningar så gör det bara så jävla ont i både kropp och själ.

Genom magasinet PS fick vi ett ord för att beskriva den här persontypen. Dom kallas sanningssadister!

Det visade sej att både jag och livsstilskommissionär Charles Franz har råkat ut för den där sanningssadisten som alltid skall påpeka ens extra kilon.

Medan Charles i perioder terroristerats av en vänninna till mamma Franz har jag plågats av min annars så älskvärda mormor.

Hennes tvångsmässiga jämförelse mellan mej och min tvillingbror har under åren inte varit någon roligare historia.

Med händerna hårt knutna kring mina kinder har hon gång på gång ogenerat konstaterat att jag faktiskt är rejält mycket fetare än min tvillingbror.

Tack mormor...eh!

Imorn får du bland annat höra om Olle och Martina råkat ut för sanningssadister och hur dom isåfall hanterat situationen.

Vi hörs igen nästa fredag!

Kram/Patti

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista