MALIN: Men Titanic då? Det är ju Celine!

Stämningsfulla stråkar och melankolisk pop verkar gå hem hos våra lyssnare. I alla fall om det kombineras med riktigt bra rörliga bilder. Stor del av morgonen ägnades idag åt att diskutera filmmusik, de där scenerna eller hela filmerna som blir till fulländning just för att nån valt precis rätt låt till. Vanity Fair hade korat Purple Rain till bästa filmlåten och diskussionen var i gång.
Jag slog ett slag för Garden State med Zach Braff (J.D i Scrubs) som kan stoltsera med bland annat Coldplay och The Shins medan Patti fick gåshud av Nicholas Cage version av Love me tender i Wild at heart. Och hjälp vad mail och sms det rasade in, detta var uppenbarligen något som rörde upp mycket känslor. Många var överens om att Pulp Fiction, Moulin Rouge, Amelie från Montmartre och Top Gun hade feta soundtracks. Och ingen sa Titanic? Va? Hallå, det är ju Celine! Det är ju ”litar du på mig” i viskröst och ”I’m the king of the world” i horisontskrik, det är ju Kate Winslet naken på en divan och en fjortis-Leo med kolkritor, det är ju världens största smycke och en gammal tant och frost och vrak och såååååååå mycket känsla! Nähä. Jag fick plocka fram My heart will go on och spela på eget bevåg.

Vi hörs på fredag! // Malin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".