Inne i mitt huvud

MALIN: Fantasivärld = mental defekt?

Jag var ute på djupt psykologiskt vatten idag när min kakpoängsansökan lämnades in för granskning. Det blev ett famlande i halvdunkel där saker som ”världen inne i mitt huvud” och ”min låtsasvärld” yttrades för att beskriva den härliga fristad och tillflyktsort som jag tycker mig vara beroende av. Jag försökte helt enkelt förklara för två icke likasinnade (Lovi & Patti) att jag behöver den där fiktiva fantasivärlden som målas upp i mitt inre framförallt när jag läser böcker och jag ville också hävda att detta på inget sätt var destruktivt utan en underbar tillgång som jag ville ha mer av och hade skaffat mig mer av. Lyssnarna hörde deras skepsis:

”Haha gillar hur lovisa på ett snällt sätt försöker säg att hon tycker din fiktiva värld är en psykisk avvikelse. / j”

Somliga förstod dock precis hur det låg till:

”Man måste ha en oas i sig själv, speciellt om man har mycket att göra. Jag smiter undan genom att läsa, måla och skriva. Tråkigt nog förstår inte alla det behovet. Jag tror att de flesta stora människor har en egen värld. Stackars de som bara har verkligheten att vara i. / Steffe med nya gympadojjor”

Notera uttrycket ”stora människor”, och då hoppas jag att han inte talar bokstavligt. I love you Steffe.

// Malin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista