Malin försöker hitta till Starrkärr

LOVISA: Och du ska heta mekar-Malin!

Det var en het diskussion som fick inleda dagens arbetspass. Malin hade, än en gång, trillat in i den betyngande rollen som fylleschaffis. En roll som tilldelats av andra, absolut inte självpåtagen, med andra ord. I 10 år har Malin nu, med jämna mellanrum, fått axla detta ansvar. Från tiden i Nödinge då hon allt som oftast fick skjutsa hatt-glada kompisar till Starrkärr till idag då hon senast igår fick förfrågan att droppa av ett gäng festglada bekanta i stans alla förorter. NEJ, NEJ, NEJ, svarade Malin och var idag orolig att hon uppfattats som en trist typ. Jag backade upp hennes beteende i den mån jag kunde men förklarade samtidigt att det kunde vara den gamla klassiska ”jag-har-bil-och-dricker-inte-alltså-hyser-jag-ett-enormt-bil-och-mekar-intresse-och-skulle-ändå-ha-kört-runt-i-byn-principen” som spelar in i det hela.

Sen kom Charles Franz förbi och agerade livsstilskommissionär tillsammans med Malin. De berättade om hur de ser på världen ur ett andligt perspektiv och hur de beter sig i enlighet med detta. Sen avslöjade de båda att de har märkt, inte träffat, utan märkt spöken. Sen fick alla kalla fingrar och vi satte på en låt istället.

Hörs på fredag!

Lovisa

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista