Julia Dufvenius. Foto: Lars Pehrson

MALIN: Jag lipar mer än Bergmanfavoriten

Vi konstaterade att vi var på g idag både jag och Patti, även om viss sordin över stämningen lades av det faktum att Patti skickat fel-sms om broderns svensexa till brodern själv. Illa. Men vi hämtade upp och extra pepp blev vi när Julia Dufvenius kom. Julia slog igenom i kultiga Glappet -97 och har även figurerat i Bergmans sista film Saraband. Nu spelar hon i Bernardas hus på Dramaten och syns i SVT:s mystiska Häxdansen.

Hon fick naturligtvis berätta om hur det gick till när hon låg hemma på soffan och var sur över att tvätta och Ingmar Bergman plötsligt ringer och erbjuder henne en roll, man måste ju fråga om Bergman när tillfälle ges liksom. Och så undrade vi hur det skulle låta om Tim Burton eller Wes Anderson ringde. Hon säger JA TACK till båda. Sen avhandlade vi att hon bara lipar en gång i veckan numera vilket är rätt bra med tanke på att jag nog lipar en två-tre gånger åtminstone, fast å andra sidan lipar hon grymt mycket på scen så det är en lite orättvis jämförelse. Men lip är bra var vi överens om i alla fall :-)

Har du missat sändningen kan du alltid lyssna i 30-dagarsarkivet, intervjun med Julia får du här:

Och om du vill kolla på Häxdansen så går det 20:30 på måndagar, avsnitt 5 av 6 nu på måndag men du hittar det du missat på SVT Play!

/ Malin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".