Timbuk kastar av sig oket av en plagiatsanmälan. Foto: Fredrik Sandberg.

MALIN: Timbuktu friad!

Mastigt fall att ta sig an för Musikpolisen idag. Timbuktus ”Lika barn avvika bäst (Del 2)” hade blivit anklagad för ”stöld av annan låts redan befintliga toner och takter” för att introt ansågs nästan identiskt Sugababes låt Overload. Overload kom ju dessutom hela 7 år tidigare än Timbuktus, redan år 2000, så det var ju ett ganska tungt vägande argument förstås. Lyssnarjuryn lade pannan i djupa veck, vägde bevisbörda mot förmildrande omständigheter, och förklarade med 67% av rösterna Timbuktu för oskyldig till plagiat!

Vad tycker du?
Lyssna själv:

Har du fler förslag på låtar som låter lika varann så kan du göra en anmälan till Musikpolisen på p3morgonpasset@sr.se.

I övrigt avhandlades Jonas Hassen Khemiris ”Montecore - en unik tiger” i vår Bookclub for Dummies, vi lade på nytt ut stafettpinnen om vem som ska göra alternativversionen av Perellis Hero i Melodifestivalen 2009 hos lyssnarna och vi kontaterade att det enda man egentlige kräver när man anställer astronauter är att man kan förhålla sig till en vägg, inte är höjdrädd och att man har en hyfsad slutledningsförmåga, sen är det klart för avfärd i princip. Missade du hegens sändningar finns de i 30-dagas arkivet!

Hepp! // Malin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".