1 av 2
Mikael Rickfors slappnar av på en bänk. Foto: Claudio Bresciani
2 av 2
Christian Olsson i Fibes, Oh Fibes sitter med benen i kors och kastar pinnen till Rickfors Foto: Nina Varumo

LOVISA: Mockafrans-Micke skall pinnen taga!

Inte hjälpte det ett endaste dyft att Patti och jag hade byggt upp våra förväntningar ända upp i taket, inte heller Fibes, Oh Fibes ville ta tag i det uppdrag vi nu i typ två månaders tid har försökt övertyga halva musik-Sverige att ta sig an. Nämligen att framföra Perellis Hero i indieschlagerversion på melodifestivalscenen 2009. Christian Olsson från Fibes, Oh Fibes försökte inte ens värja sig mot detta uppdrag genom att ta hjälp av undanflykter utan kontrade direkt med att föreslå den mockafransbeklädde Mikael Rickfors som värdig framförare. Ni vet, han som köpte vingar för pengarna. Och flög fram över ängarna. Patti och jag blev givetvis förbluffade över detta oförutsägbara förslag men vande oss ganska snabbt vid tanken och nu känns Micke självklar!

Så här lät det när Fibes, Oh Fibes Christian argumenterade för sin sak:

Sen kunde jag inte hjälpa mig själv utan var tvungen att vädra min nervositet inför morgondagen som ju håller en gigantiskt stor sak i sitt sköte: i morgon ska jag för första gången möta massorna från musikscenen! Och jag ska göra det wailandes på Bonnie Raitts I Can’t Make You Love Me! Patti, som ju har rört sig i dessa kretsar förr, gav några bra tips inför detta defining moment:

Ha det gott!
Lovisa

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista