På skolgården var vi inte hippa Foto: Anders Wiklund

MALIN OCH LOVISA: Some balls are bigger than others!

Dagens sändning gick verkligen i musikens tecken! När vi väl hade börjat omtala tonernas värld var det som om det inte gick att sluta. Det började med att vi ifrågasatte R n’ B-världens alltför frekventa användande av utropet ”freaky-freaky” och dristade oss snart till att dra raka paralleller till obegripliga och oftast väldigt regionala uttryck vi använde oss av under högstadiettiden. Ganska snart stod det väldigt klart att vi alla fyra måste ha varit sorgligt ocoola i åldern 14-16 år:

Sen så startade vår fotbolls-EM-bonanza på riktigt idag! I jakten på Morgonpassets officiella EM-låt var det Donnys ”10 Mål, Vi Vinner” som tävlade mot Alicias ”Sverige Går Till Final” och det var Donnys låt som tillslut vann lyssnarnas gunst och som därmed blev vår allra första finalist.

Vinnande bidrag:

Utslagen:

Sen kan man väl säga att en alternativ jokerlåt utvecklades under sändningens gång. Det var Alexandras särartsfeministiska ”Football is Better Than Fucking (Some Balls are Bigger Than Others)” som Malin och jag gjorde en improviserad live-tolkning av och som vi nu känner har potential till att bli något riktigt stort:  

Ha det bra!
Lovisa

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista