Tänker han banan, eller tänker han underliv, vad är mest troligt? Foto: Srdjan Ilic

MALIN: Sjöng Kroatien om underliv?

Vi var naturligtvis i sviterna efter Eurovision även jag och Lovisa. Men vi hittade en del att glädjas och förfäras över i alla fall. T ex tycker vi att det är fint att så många tänkt på återvinning mitt i denna pengacirkus, vi såg ju hur Israels bidrag fått överta en glansig väst från en nattportier på ett kasino i Las Vegas, hur de fyra tjejerna från Tyskland helt sonika draperade sig i greenroom-gardinerna och hur Sebastien Tellier från Frankrike återanvänt de skyddsskägg som Galenskaparna hade i sketchen Hobby från En himla många program. Kanske tog Portugal recyclandet till väl magstarka höjder förstås när de använde en låt från början av 90-talet.

Mest drog vi efter andan när vi hörde Kroatiens låt som verkade använda ett ord som annars främst används av Ali G. Sjunger 75 cent, japp gubben heter så, om underliv? Punani? Eller? Lyssna noga!

Somliga sms påstod att det var ”banani” som uttalades, och att låten handlade om apor och bananer, och vi undrade stilla vad som var värst - att valsgubben besjöng apdjur och frukt, eller kvinnans mörkaste och mjukaste vrår. Svår avvägning.

Sen blev vi lite mer seriösa och pratade beatniks och Jack Kerouacs kultbok On the road (På drift). Lyssna i 30-dagarsarkivet om du vill lära dig och bli inspirerad!

/Malin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista