PATTI! Tidskapseln är fixad!

Idag skapade jag och Lovisa tillsammans med er lyssnare en tidskapsel så att kommande generationer aldrig någonsin skall glömma oss. Vi tog fokus på 2500-talet, gnuggade våra geniknölar och fyllde kapseln med föremål och företeelser som helt enkelt skall symbolisera vår tid. Och det blev en gedigen lista.
Lovisa tryckte ner brittiska DVD boxen The Office som en symbol för vårt indvidualistiska liv i TV-soffan. Andra förslag var Mia Törnbloms självhjälpsbok som fick representera ”quick-fix” trenden. En yogamatta rullades in som en symbol för vår längtan efter kontemplation och inre harmoni. En fotboll klämdes med som en fingervisning om ett Sverige fullt av självförtroende veckan innan EM. Tre potatisar slängdes ner som en antydan om vår skräck för kolhydrater och så strödde vi ner lite jordskorpa som en påminnelse om jorbävningen i Kina 2008. Högst upp placerades slutligen en spegel som en symbol för den spegelälskande narcissistiska generationen 2008.  Och vi är inte dom ända som skapat en tidskapsel. Vi snackade även med arkeolog  som haft ett tidskapselprojekt på historiska museet.

Nu måste jag gå och spegla mej!

Hörs imorn/Patti

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista