MALIN: Nu har vi den!!!

Japp, då var det klart och betart. Vi har nu en färdig, fet, överproducerad, peppig och gungig, mixad och mastrad (och allt vad det kan heta) fotbollslåt! TUME har ju gjort musik och ni lyssnare fått i uppdrag att skriva text, det har varit semifinal och final och röstning och idag spelades den för första gången. Vinnartexten är skriven av  och låten heter !

Det var väldigt spännande i studion innan premiärspelningen eftersom ingen av oss hade hört låten efter att den slutgiltiga finishen lagts på, ljudingenjören Bertil Karlsson som mastrat den klev in i kontrollrummet med solbrillor på och en skiva i hand och räckte andäktigt över den. Jag, Lovisa och Patti var ju framförallt oförskämt fokuserade på hur vår egen prestation skulle låta, vi tre och vår sändningsproducent Ida hade ju tidigare i veckan hängt i TUMEs studio och lagt körstämmor. Lite nervösa var vi att vi eventuellt gjort mer skada än nytta och jag var mycket nöjd med det faktum att jag inte fick igenom avskaffandet av autotunern...

Sen ville norska P3morgen gratta oss på nationaldagen genom nån slags samsändning kanalaerna emellan live. Det gick sådär. Först hörde ingen nån, sen hörde vi dem men inte de oss osv. Mkt oklart också om de ville hylla eller sänka oss och den mesta tiden fylldes av att diskutera hur man hör på en norrman att den är ironisk. Svårt.

/ Malin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista