Patti vill låta som Bengt Magnusson. Foto: Jurek Holtzer

PATTI: Hmm, just det!

Igår hade vi fotografen Jens Assur på besök i studion som berättade att han redan som 20-åring sändes ut för att skildra ett krigshärjat Rwanda. Vi frågade vad som drev honom och då berättade han att det viktigaste var att varje projekt hade en tanke. Han var nyligen på en fotografisk utställning som han irriterade sej på eftersom den saknade just detta. Han liknade utställningen med en författare som lösryckt ger ut sina bästa meningar. Jag mötte upp hans resonemang med följande kommentar: Och idag kände jag och Lovisa oss tvungna att analysera mitt konstiga läte.
Våra teorier: 

1. Jag ville understyrka att vi faktiskt snackade krig och försökte låta som nyhetsankaret Bengt Magnusson.

2. Jag har själv planerat ge ut en bok med lösryckta meningar och ville i stunden inte kännas vid greppet. Så jag förställde rösten och försökte låta som Leif GW Persson

3. Jag såg hela Jens resonemang som en bikt, och tog rollen som en biktfader med min guddomligaste röst.  

4. Jag råkade obemärkt häva ur mej det numera avskaffade ordet leverera och sprang självmant till kaffeaotomaten och straffade mej själv med en hel kopp Wiener Melange och responderade sedan med en socker, mjölk- och chokladindränkt strupe.

Jag tippar själv på nummer 4!

/Patti

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".