1 av 2
Navid Modiri såg en Bergman om dan
2 av 2
Inspelning av Scener ur ett äktenskap. Liv Ullman i sängen, Erland Josephsson i förgrunden och Ingmar Bergman emellan. Foto: Scanpix.

MALIN: Pimp my B-man

På tisdag startar Bergman-veckan på Fårö, sex dagars hyllningar och seminariur runt ämnet Ingmar Bergman och hans filmer. Vi redde därför ut vem den där gubben var egentligen och vad han sysslade med i en ”Bergman for Dummies”. Vi droppade fakta som: det var i Det sjunde inseglet som det spelades schack mot Döden, att man kunde slänga sig med ord som ”existensfilosofiskt relationsdrama” när man pratade Bergmanfilmer och att da B-man själv hade skills with the ladies och var ihop med de flesta av sina favvoaktriser, bl a Liv Ullman.

Navid Modiri såg vi som programledare för Filmkrönikan nyligen och han fick ordentligt med skit när han erkände att han aldrig sett en enda Bergmanfilm, Roy Andersson gick ut och orerade aggressivt i kvällspressen om denna skandal. Navid tog igen och såg 50 Bergmanfilmer på 50 dagar och gav nu bort filmen Skammen till Roy som en subtil hint om hur Roy borde känna numera. Dessutom passade Navid på att önska en pimpning av Bergmanfilmen Tystnaden, den hade blivit en klockren blockbuster om David Lynch fått sätta tänderna i den, den innehåller ju redan som det är både dvärgar och symbiotiska tvillingar så det blir en enkel match för Lynch... I övrigt tyckte Navid att ska du börja närma dig Bergman så starta ut med Persona eller Scener ur ett äktenskap!

Nu tar jag sommarledigt, hörs igen 5 september! / Malin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".