PATTI: Väder-Gustav in da house!

Gustav Svedung, ena halvan av ”The Ultimate Morning Experience”, gjorde premiär som programledare med mej idag. Han förmedlade bland annat väderrapporten med en sådan briljans och pondus att jag numera titulerar honom Väder-Gustav.
Jag och Väder-Gustav gled in i en diskussion om kyssar och konstaterade att vi inte riktigt hade koll på den kontinentala kindkyssen och bad därför er lyssnare om en manual. Handboken kom från Lina:

Grundregel: Du pussar fler gånger om du har en nära relation till personen du hälsar på. Tex pussar man två gånger i Spanien på vänner men tre gånger på familjemedlemmar. I Chile, Argentina och flera andra länder i Latinamerika hälsar man med en puss.
Låter en kille sina läppar snudda vid tjejens kind när han hälsar flörtar han. Tydligt smackande utrycker också att man gillar personen men används mer när typ mormor hälsar på sitt barnbarn. Små barn lärs att pussa direkt rakt på kinden men inte för att flörta utan för att det anses gulligt. Den vuxna som tar emot den blöta barnpussen ska huka ner och se glad ut.

/Lina

Dessutom hängde Cajsa Lindberg, producent för Morgonpasset Sommar, i kontrollrummet hela morgonen. Nästa fredag tar sommarredaktionen över med programledarduon Anna Granath och Simon Svensson framför mikrofonerna. Cajsa har stenkoll på läget och ni har gedigen underhållning att se framemot!

mej och Lovisa hör du hela helgen!

Allt gott/Patti