1 av 2
Daniel da Silva, en äkta salsaking i rätt pose. Foto: Scanpix
2 av 2
Charles Franz, en nybliven salsaking som ännu inte får dansa med riktiga tjeje utan hålla tillgodo med en tom jacka...

CHARLES: En salsaking är ALDRIG nervös!

Morgonen tog en oväntad vändning när Malin fick nys om att Gustav IIIs bror, Karl XIII efterlämnat en dagbok full av tecknade penisar i marginalerna. De verkar användas som ett slags kommentar till Karls olika förehavanden. Ett konsertbesök den 10 december 1785 genererade en tecknad penis, en ostronsuppé med hustrun fick två. Vi tänkte oss att det helt enkelt handlade om ett enkelt poängsystem, men när vi fick också andra uppslag:

Kungen var nog en riktig casanova. Min teori är att kungen räknade hur många gånger han hade haft sex under dagen. Han höll räkningen genom att på det komiska, men även kryptiska, sättet att måla kukar.

Jag är säker på att han ritade de manliga könsorganen & log för sig själv tänkandes: Nu får de nåt att tänka på! Jag tror jag ritar en stor en bara för att förvirra. 

Efter morgonens vilda penis-spekulationer fokuserade vi på att genomföra ett värdigt life swap. Den roll jag valt att närma mig var den som ”salsaking” - dansgolvets alfahane, de sensuella virvladnas epicentrum. Inte så busenkelt, visade det sig. Dagens domare och bödel, Daniel Da Silva, var hård men rättvis och det höll på att skita sig rejält när jag berättade att att jag var nervös inför slutprovet. En salsaking är ALDRIG nervös! Mr Da Silva gav mig godkänt - och då har han ändå varit på Kuba!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista