Ernst

PATTI: "Vissa slänger upp ljusslingor som glödande anakondor i äppelträdet"

Idag återupplevde jag och Malin fjolårets julstämning med Ernst Kirchsteiger som besökte oss två dagar innan jul 2007. Jag hyllar verkligen denna ödmjuka, trygga och genomärliga programledare och idag insåg vi till vår fasa att vi av någon outgrundlig anledning missat två fantastiska ”Ernst -citat” levererade i direktsändning i Morgonpasset i P3. Det första slängde han ur sej i förbifarten när han som julexpert hjälpte oss eleminera julmisstag i jakten på den perfekta julen. Han hade till sin förskräckelse upptäckt att folk slänger upp ljusslingor på längden och tvären på ett plågsamt fult sätt. I samband med detta stötte han ur sej:
Vissa slänger upp ljusslingor som glödande anakondor i äppelträdet”

Det andra lyckade citatet kom när han ville få ett kakpoäng för att han hade lyckats skicka sitt första sms någonsin. Ingen hade instruerat honom, eller för att uttycka det på Ernst vis:
”På nåt sätt satt jag och mobilen där, och tillsammans gjorde vi detta”.

Hela Intervjun med Ernst Kirchsteiger:

Kärlek till Ernst!

/Patti

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".