Martina, Hanna och Kodjos köttfärsrecept!

Köttfärstävlingen är avgjord och Hanna tog inte helt oväntat hem segern. Men kanske vill ni lyssnare själva avgöra vilken färs som egentligen är godast, så här är recepten!


Kodjos köttfärs:

Valfri mängd köttfärs
En burk krossade tomat
En pressad vitlök
En hackad lök
Basilika
2,5dl Matlagningsgrädde
Cayenne peppar
En buljong träning

Bryn köttfärs tillsätt lök låt dom steka ihop tillsammans med buljongen och pepparn. Tillsätt den krossade tomaten och basilika (önskad mängd). Jag gillar ju en kryddig köttfärssås (tillskillnad från vissa tv-kockar) så jag hjäller i lite cayenne peppar efter smak o tycke. Tillsätt sedan grädden o låt stå i ca 20min typ. Jag kör väldigt mycket på känsla så smaka hela tiden på köttfärsen tills du känner att det smakar som du vill att det ska.


 

Martinas köttfärs:

Köttfärs
Ketchup
Salt
Peppar

Stek köttfärs. Häll på mycket ketchup. Riktigt mycket eftersom det är själva såsen. Salta och peppra.


Hannas köttfärs:

400 g köttfärs
1 liten riven morot
1 liten rödlök finhackad
1 charlottenlök
Passerade tomater
3 vitlöksklyftor
1 tärning mörk oxbuljong
Socker
Balsamvinäger
Parmesan
Färsk timjan
Färsk oregano


Hacka löken och fräs i olja. Tillsätt morot. Bryn köttfärsen, häll över tomaterna och tillsätt en buljongtärning. Smaka av med socker och balsamvinäger. Låt koka ihop i en kvart ungefär.


Riv i parmesan, klipp ned några kvistar timjan och oregano. Häll i en skvätt vatten mot slutet, så att såsen inte blir för kompakt. Salta och peppra.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".