Kravaller i Tensta

Under morgonen har vi pratat om oroligheterna i Tensta. Här kommer några av de alla SMS vi fått in från er lyssnare!

Hej, jag har invandrat till Sverige för 15 år sen, men aldrig blivit behandlat som invandrare. Jag bryter fortfarande men är accepterad av alla. Ingen ser mig som invandrare för att jag är vit säger de. Konstigt, va? Tack för ett kanonprogram, hälsningar till alla.
- En inflyttad värmländska

Jag håller faktiskt med Kodjo här. Ingen bara får respekt. Man får fylla på sitt förtroendekonto tillräckligt för att få det. Ingen, varken vit eller svart (eller gul för den delen) bara får, så fungerar ej samhället. Största rasisten i Sverige är vår invandrarpolitik!
- Niklas

Jag håller med Hanna om att det är alldeles för många rasister i Sverige. Men att bränna bilar är väl knappast rätt sätt att visa rasisterna hur fel de har.
- Fredrik

Hej! Jag håller med både Hanna och Kodjo. Man borde ha en grundrespekt för alla människor och det har jag men om dom till exempel nu bränner bilar så försvinner ju den respekten, i alla fall från mig. Det är synd att dom förstör för sig själva, för att det flesta svenskarna kommer ju att titta snett på dom om dom fortsätter att förstöra. Tack för det bästa programmet! Puss
- Caisa i Trollhättan

Jag tycker att man se med stor respekt på alla människor, och så om de gör något dumt kan man fördöma deras handlingar istället. Men man ska aldrig döma en människa! Det är inte upp till oss.
- Marc i Västerås

Kodjo du har rätt. Hanna har fel. När jag gick på dagis i Nässjö för 16 år redan bodde inte en enda invandrare där. Bara svenskar på dagis. En dag flyttade det in en familj från mellanöstern varav ett barn började på dagiset. Han började bråka och slåss med mig nästan varje dag. Det har gjort att jag har varit lite smygrasist hela livet tills ganska nyligen då jag började lyssna på kodjo och skaffade en kompis från Serbien. Livet förändras om folk förändras. :) mvh
- Rickard

Människan är ond av naturen. Det är därför vi har krig och orättvisor här i världen. Jag tycker vi ska starta ett tredje världskrig och utrota alla onda människor.... nej vänta det gör ju mig till ond också... fasen!
- Joel

Jag håller med Kodjo även om frågan och svaret är mer komplicerat än vad jag kan skriva i ett sms. Däremot blev jag sjukt besviken på Hanna som resonerade som en 12-årig snorunge utan realistiska insikter om hur världen funkar. Kodjo, vill du ta över Hannas frikort? Puss från
-
Christoffer i grusgropen.

Håller med Kodjo. Så som vårt samhälle ser ut måste invandrare och andra utsatta grupper agera klanderfritt för att inte bli tittade snett på. Sen räcker tyvärr inte ens det. Respekt åt alla!
- Anonym

Hanna, skäms. Ursäkta inte kravaller med uppror, det gjordes av politiker när polisstationen i Ronna besköts av automatvapen. Jag är helt på Kodjos linje. Respekt får man inte genom att bränna bilar utan genom att bete sig så bra som möjligt. Och Hanna, att skrika i radio om att Sverige är ett rasistiskt skitland är bara tragiskt. Byt jobb. Tack för mig.
-
Martin

Håller fullständigt med Hanna. Visst e respekt nåt man förtjänar men varför ska vissa människor behöva jobba dubbelt så hårt pga. sitt utseende?! Kram
-
Linda

Jag tycker Kodjo är oerhört genomtänkt i sitt tänkande och jag tror han gör stor skillnad genom att prata i radion varje morgon.
- Josefin

En Kvinna måste vara dubbelt så bra som en man för att kunna konkurrera om ett jobb. Inte bara invandrare som är diskriminerade. Kram på er!
-
Nina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".