Läsarmail om voodoo

Ulrika har mailat in och berättat om sina egna erfarenheter kring voodoo:

Hej! Har varit i Togo där man också håller på med voodoo. Det var intressant där fanns en massa trädockor och djurskellet och skallar. Vi satte oss ner och talade med voodoo-prästen. Prästen hade någon kräm där han lade i en bit träd coh om min man och jag använde krämen å skulle vi kunna känna av varandras tankar. Just detta kanske jg inte tror på riktigt, men just det som är som medicin tror jag på.

Blev väldigt sjuk i Afrika och fick en sörja att dricka och blev bra. Min man har också en slags amulett som ska skydda honom. Det är så lätt för oss i här att tycka det är "hummbugg" men jag tror att precis som med indianerna så kan de mycket om naturen som vi tappat. När vi fått våra barn har vi "döpt" dem enligt vooodoo då man bär ut dem 7 gånger av en person som är född på samma veckodag och så kastar man vatten på barnet samt så häller man ut sprit i marken till andarna och den som skvätter vatten och hälllar ut spriten "ber" samtidigt.

Hälsningar Ulrika

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista