Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
En härlig start på dagen! Senaste nytt, filosofiska utsvävningar, humor, kultur och intressanta gäster...

Min Sambakyckling

Publicerat tisdag 23 februari 2010 kl 09.28
Samba kyckling

Min heta Sambakyckling

1 hel kyckling
1 morot
3 vitlöksklyftor
Valfritt antal potatisar

Marinad:
2 tsk Sambal oelek
Rosmarin, färsk eller torkad
Rapsolja
Allroundkrydda
En skvätt citron


Börja med att pressa en vitlöksklyfta och blanda ihop det med sambal, rosmarin, rapsolja, allroundkrydda och en skvätt citron. Jag har inte skrivit in några mått utan ni får krydda så som ni gillar det. Smörj sedan in kycklingen med marinaden och lägg i en påse i ca en timme. Under tiden som du väntar på att kycklingen ska marinera, så kan man skala potatis, morötter och vitlök. Grovhacka vitlöken, moroten och potatisen. Om man vill kan man göra en extra sats med marinad som man kan blanda med potatisen, moroten och vitlöken. När kycklingen är färdigmarinerad så kan man lägga in en del av moroten och all vitlök i kycklingen för att det ska bli lite smak på insidan. Lägg sedan kycklingen i en ungssäker form med potatisen och morötterna i 175 C i ca 1 timme per kg. Om du har termometer så ska den ligga på 75 C. när det är klart. Hoppas att det smakar bra!!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".