Honungs – och pepparbiff

Tid: 25 minuter. Kan frysas

Servera gärna den wokade biffen med nudlar eller ris.

375 g utskuren biff, skuren i strimlor
1 tsk sesamolja
1 gul lök, tunt skivad
1 vitlöksklyfta, krossad
300g sockerärter
2 msk flytande honung
2 msk soja
2 msk ostronsås
2 tsk krossade svartpepparkorn

1. Värm oljan i en wok eller stor stekpanna. Bryn köttet på ganska stark värme, skaka om och rör under tiden. Ta upp köttet!

2. Stek lök och vitlök på lite svagare värme. Lägg i sockerärterna och låt allt fräsa några minuter. Här kan man även lägga i andra grönsaker såsom minimajs, paprika osv.

3. Blanda ner honung, soja, ostronsås och peppar. Lägg tillbaka köttet och låt det hettas upp. Blanda väl!

4. Låt det ligga och kokas ihop så det blir en skön blandning.

5. Servera med nudlar till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".