Morgonpasset i Mumindalen

29 min

Lysnaren Petra tycker sig veta vilka Morgonpassets muminalteregon är. Själv är hon Lilla My:

"Kodjo, han är Stinky, för han är så elak. Jo Kodjo, det spelar ingen roll om du har hemliga beundrare, du är taskig mot Hanna och förtjänar att liknas vid Stinky. Om du blir snällare kan jag kanske uppgradera dig till Sniff. (Han är en feg materialist, bör tilläggas.)

Hanna H skulle kunna vara Hemulen, eftersom hon som ni sa igår, alltid har samma klänning. Dessutom samlade Hemulen på frimärken innan han samlade på blommor, så det skulle ju passa med tanke på Hannas alla loppissaker tänkte jag, eller nåt. Dessutom har han en släkting som samlar fjärilar, vilket skulle kunna vara Hannas uppstoppade djur. Men jag tycker att Hanna bör vara kvinnligare än så, så jag tror det är bäst om hon är Isfrun, som visserligen är farligast i hela Mumindalen, men hon är också vackrast. Men du får vara knyttet som behöver tröst om du vill. Fast jag tycker du är för gapig för att vara knytt. (Det är inte något dåligt i ditt fall <3)

Caroline får vara Muminmamman. Håller koll på allt och alla och är jättesnäll.

Tove är Too-ticki, lugn och trygg. Lagar jättegod fisksoppa och är kompis med osynliga möss.

Hanna Å får vara Snorkfröken. Visserligen beskrivs hon som fåfäng, och det vet jag ju inte om du är. Men om det skulle finnas så kallade "blaskor" i Mumindalen skulle hon säkert läsa dem. Av din beskrivning på hemsidan tyckte jag att det passade. Dessutom har hon en blond lugg, precis som Hanna på bilden där.

Kasper förtjänar någon karaktär som är väldigt seriefigurscool, så han får vara Trollkarlen. Har stormhatt och bor på Månen.

Martina får vara Snusmumriken. Han är en av mina favoriter, så det är inte illa. Och Martina (och Hanna H) är min favorit i Morgonpasset. Cool och världsvan. Men förhoppningsvis röker du inte pipa.

Hannas mamma Lisbet, hon får vara Filifjonkan, som är ordningsam. Lisbet är ju tydligen den enda som tar hand om Hannas lägenhet."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista