Herr Orca med fru och barn

Hannars läskiga film om herr Orcha och frugan
3:45 min

Hanna är ute på djupt vatten när hon minns den gamla animals attack-klassikern "Orca" med Richard Harris. Själv påstår hon att späckhuggaren i filmen heter Orca (ungefär som hon heter Hanna), och bortser från faktumet att orca (från latinets Orcinus orca) är ett annat namn för späckhuggare på engelska (det mest vanliga är dock killer whale).

EDIT: Som bevis för Hannas tes att späckhuggaren i "Orca" heter, ja just det, Orca lägger vi upp trailern för filmen. En myndig röst förklarar för oss att redan de gamla romarna (ni vet dom som hittade på latin) kallade "honom" för Orca. Latinska benämningar på djur kom väl först senare, med Linné och grabbarna, men skitsamma. Vi får alltså redan på att det är en flera tusen år gammal val (med samma resonemang).

EDIT 2: Hanna medger att hon hade fel! Hon försöker dribbla bort oss, men kontentan i det hon försöker säga är att "ja, jag hade väl fel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".