Vi har svikit Sarah från Malå

7:04 min

"Vi sparar ditt nummer här så hörs vi till våren". Så sa Martina den 22:a december 2011. Som vilken vettig människa som helst tar man det på allvar. Martina lovade men har helt förträngt Sarah. Tills idag. Vi fick ett besviket mail till Morgonpasset. "Vart är vi?" Undrade Sarah. Hennes nedstämdhet är vårt fel. Vi lovade och vi svek. Vi förstår att Sarah inte har kvar tron på mänskligheten längre.


Hej Martina, Kodjo och Hanna. Jag heter Sarah. Den 22 december ringde jag till er och önskade en låt. Vi talade även om min ort och orten bredvid. Jag höjde den till skyarna närmare bestämt, och samtalet avslutades från er sida med meningen: "till våren åker vi till Sorsele, gör en avstickare till Malå och ser till att detta blir vårens stora morgonpasset-händelse". Betydde inte detta något för er?
För mig var det höjdpunkten i mitt liv. Jag blev rikskändis. Byborna tatuerade in mitt namn på sina skinkor, brevbäraren gav mig dricks för att jag ville ta emot min post och min mamma sa att jag var ett barn fastän jag är 21.
Men NI! Ni har bara gått vidare och och stampat på mitt namn. Jag vet inte hur jag ska kunna gå vidare från detta svek någonsin, men det skulle kunna beskrivas med en känd låttext: "Last Christmas I gave you my heart, but the very next day you gave it away". Ni känner nog inte till den, då skulle inte detta ha hänt.
Min sorg har gått så långt att jag har utvecklat cheesecaketvångsätarsyndrom, senast jag inte grät var när jag tvångssyndromade med förkylning. Och en gång log jag för att osten var 2 för 20. CHEESECAKE ÄR DYRT!
Jag önskar den här låten för att visa vad jag kände för er innan detta hände. Hoppas ni gottgör mig snart så att jag kan ta tillbaka er. Farväl från en sprucken själ.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista