Svensk soldat i Afghanistan. Foto: Sgt Alexander Karlsson/Combat Camera/Försvarsmakten

Vad gör Sverige i Afghanistan?

Afghanistan har varit i krig sedan 2001 och den svenska armén har varit på plats med den USA-ledda insatsen sedan 2002. För två år sedan hade vi journalisten Johanne Hildebrandt på besök för att bertätta om kriget i Afghanistan. Nu tar vi in yrkesmilitären major Per Ljungnér som har spenderat totalt över ett år i landet. I tisdags kom han hem från sin tredje vistelse i landet.

Hur är det militära livet i landet? Hur är det att vara svensk i Afghanistan? Har du en fråga? Tveka inte att maila den till p3morgonpasset@sverigesradio.se eller kommentera redan nu!

.

Och även... Eurovisionbeef med Norge!

Vi fick ett mail från norska Morgonpasset i norska P3 (tro det eller ej) som ville snacka Eurovision. Har ens Norge en chans? De skickar i år Eric Saade-klonen Tooji med schlagerdängan "Stay" - efter halv åtta ringer vi upp Ronny och Silje på norska P3 och vi ställer Tooji mot Loreen och ser om rätt låt vinner:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista