1 av 3
Lyssnaren Marika har förevigat de klassiska jättebullarna från Göteborg. Bild: Privat
2 av 3
Lyssnaren lastbilschauffören Camilla bakar cupcakes på fritiden. Kolla! Bild: Privat
3 av 3
Helt orelaterat, men hur genial tårta?

Från jättebullar till småkakor

”Jag har blivit illa behandlad av bakindustrin”
8:55 min

Göteborg är känt för sina jättebullar, speciellt fiken i den gamla, pittoreska stadsdelen Haga håller sig med de här dasslocksstora kanelkreationerna. Hanna minns än i dag hur hon för flera år sen satte i sig en sådan. Men tiden har onekligen sprungit från Göteborg, även på det här området. Stort är inte längre hippt i bakvärlden. Jessica Frej leder oss genom de senaste årens baktrender.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".