Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
En härlig start på dagen! Senaste nytt, filosofiska utsvävningar, humor, kultur och intressanta gäster...

Åsa Öström lär oss allt om gott och äckligt

Publicerat måndag 18 mars 2013 kl 08.04
Om när Jonatan Unge ”smakade döden”
(11 min)
1 av 3
Åsa Öström (och spök-Nour). Foto: Björn Berglund/Sveriges Radio
2 av 3
"Natriumglutamat smakar filt," tycker Jörgen.
3 av 3
"Jättegott, den tar jag med mig hem."

Stämmer det att det inte går att skilja på vitt och rött vin i ett blindtest? Är umami verkligen en smak eller bara ett påhitt? Kan man mäta vad som är gott och äckligt rent objektivt? Idag reder vi ut allt som har med smaker att göra tillsammans med Åsa Öström, som är docent i måltidskunskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".