Sitcom much? Bild: Sveriges Radio

ALLT om #casa-karaktärerna

Här hittar du hela beskrivningen av karaktärer och handling i Morgonpassets sitcom Mi Casa Su Casa.

David har ärvt ett jättestort hus på landet, med hagar och allt sådant där. Dit flyttar han med Hanna. De är ihop och seriens centrum. Hanna är den som har koll i förhållandet. Hon är projektansvarig på en talarbyrå, med en god karriär på gång. David är lite mer nöjd med livet. Han är copywriter. Det går bra på jobbet, men inte skitbra. Det största han lyckats med är att copyrighta text på toarullar: ”Kärlek är inte hjärta och smärta – det är också att inför varandra våga fjärta”. David vaknar varje morgon och tänker ”gud vilken tur jag har, vad ser hon hos mig?”

Hanna har en svaghet, det är hennes lillasyster Nour. Hon har valt att gå sin egen väg. Hanna är orolig men också lite rädd för henne. Nour håller på att försöka utveckla en egen terapi och vill bli vår tids Freud. Hennes enda patient hittills är Kodjo. Han är lite av en sökare. Nour testar sina idéer på honom och han har ständigt nya problem som behöver behandlas. Nour har en relation som vi inte får träffa så ofta. Hennes partner har tröttnat på terapispringet, så Hanna fixar henne ett rum i det nya, stora huset som Nour kan driva terapisessioner i.

Kodjo vet inte vad det är för fel på honom. Men NÅGOT är det. Han älskar att testa nya terapimetoder. Han kommer till och med de dagar då han mår bra för att bistå Nour i sökandet.

Det andra paret i leken består av Martina och Soran. De är Hanna och Davids närmaste grannar. De bor också i ett stort hus. Soran är galet rik, även om han samtidigt är lite skönt loose. Kanske är det ett flygbolag som gjort honom förmögen. Han låter skägget växa, bär slafsiga kläder och röker braj. Martina har mycket motvilligt lämnat stan för Sorans gröna vågen-idéer. Han kommer hem med grisar, och Martina tycker det är skit. Hon vill ha sina klackar på en trottoar, inte i myllan. Hennes besvikelse över lantlivet gör henne pedantisk. Om det stora livet inte kan bli perfekt ska det lilla ta mig fan vara det. Soran gör vad som helst för att Martina ska vara nöjd, hon får köpa vad som helst.

En dag orsakar Hanna en sjuhelvetes vattenläcka hemma hos Martina och Soran och de tvingas flytta in hos David och Hanna till problemet är löst.

Sist ut har vi Jörgen, som är en gammal klasskamrat till David. Han är typen som i 10-årsåldern skrev lappar i stil med ”När jag inte har någonstans att bo när vi är trettio får jag bo hos dig”. Han har sparat varenda sådan överenskommelse med sina klasskamrater och har nu en hel bok med lappar som han kräver in. Följaktligen dyker han upp hos David för att kräva in löftet om bostad. Så fort han behöver något kollar han i boken för att se vad han kan kräva av någon. Jörgen flyttar in för att snylta och därmed är rollistan komplett.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".