1 av 2
2 av 2
Imenella Mohamed. Foto: Christoffer Malm/Sveriges Radio

Wacky dip, Row the boat, signal di plane

Imenella Mohamed åkte på semester till Jamaica för att hålla koll på de senaste trenderna inom dancehall. Plötsligt halkade hon på ett bananskal rakt in i en danstävling, som hennes lärare egentligen skulle tävla i. Och det gick bra, så bra att hon vann hela klabbet.

I dag berättar hon om dansstilen dancehall, kulturen omkring det och alla tävlingar. Den märkliga rubriken syftar på några av de kända danssteg som ingår i det hela.

Imenella berättar att det finns en klart lysande superstjärna på dancehall-himlen, en jamaican vid namn Bogle eller Mr. Wacky. Han uppfann massor av moves och när han mördades i början av 2005 sörjde folk över hela världen.

En lyssnare hör av sig och är upprörd över "sexfixeringen i dansen". Kan vara så att hon menar detta, men Imenella Mohamed är noga med att det finns väldigt mycket mer inom dancehall.

Imenella lär Hanna wacky dip:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista