Foto: SVT Bild

Samlade pensionärsuttryck

Så oerhört många roliga uttryck ni hör av er med! Passa på att lära er några nya här, klicka in!

Min morfar säger alltid "man måste pissa på tallfället" (tallfället=tallstubbe) vilket betyder att man måste passa på när tillfälle ges.

På tal om föråldriga uttryck som använts häpnadsväckande ofta: Jag ska bara höra med regeringen när en man ska kolla med frun om lov för ngt. Usch!

Godmorgon kära vänner! Jag hör ofta om någon har det gott ställt ekonomiskt att ja, han/hon är tät som en snårskog 

min farmor från 30-talet säger alltid om hon/någon råkar fisa det man inte har i händerna kan man inte rå för Sant samt bra uttryck som håller än idag! :) Mamma säger ofta nu ska vi se på väven sa Blinda Sara när hon sätter på sig glasögonen för att ta sig an någonting.. Inte lika bra tycker jag. 

''Den långe hinner mycket me'ns den lille hämtar stege!'' -Farmor, när jag t.ex bytte glödlampa åt henne. 

Min morfar sa. Di kunde jau rägna ud me en krita i röva! Kram Henrik

min mormor kan nog varenda snusförnumstiga uttryck som finns, däribland grämelse bor i dårars bröst och allt som avnjuts med måtta. Hon har också lärt mig att det finns två saker man inte ska springa efter i göteborg: män och spårvagnar - det kommer alltid en ny. Tack mormor! 

tjena, när min far undrar vad jag håller på med säger han: Vad gör du ditt gammla åkerspöke? 

Mamma säger alltid Jaja... Sa blinda Sara och klippte av sig ögonlocken Jag tycker alltid det låter så läskigt så hon hinner bara halva meningen tills jag håller för munnen på henne! Ni är bäst! Kram Jennifer

Min Farfar angående nyheten om att Daniel och Viktoria skulle gifta sig. Nu jäklar han har kört kuken i kassaskåpet. Med vänlig hälsning, C

Min morfar brukar använda sig av ett speciellt uttryck när han blivit bjuden på fika: Tack för kaffe o brö, kyss mig i arslet och adjö! //Nicklas

Min pappa brukar jämt säga sala domkyrka efter att han har rapat. Tog några år innan jag fattade att själva rapen skulle stå för upp, som i uppsala domkyrka alltså! 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista