glass
Foto: SVT Arkiv
LYSSNARMEJL

Att slicka på barn kan vara farligt!

Godmorgon!

Eftersom min kollega delade med sig av erfarenheterna av att festa med vattenpipor igår (golvet brann upp, minns ni?) känner jag mig nu manad att för första gången dela med mig av en av mina historier. Tema: att slicka mat från barn!

Jag var liten och i Spanien med familj och vänner. Vi barn hade nyss fått var sin glass som solen smälte i våra händer. Min kompis Gustav hade valt en stracciatellaglass, vit vanilj med riktigt mörk, nästan svart choklad. 

SPLAT, låter det plötsligt! En passerande spansk fågel har från ovan släppt ifrån sig sin bearbetade föda (skit alltså) vilken har landat på Gustavs hand. Jag och Gustav tittar med med stora ögon på hans hand. "MAMMA", ropar då Gustav, "TITTA HÄR!". Han sträcker fram sin hand mot sin mamma. Jag ser den svartprickiga smältande glassen i hans hand, och den otäckt lika fågelskiten. Jag blir kall och inser vad som kommer att hända, men jag får inte fram ett ljud. Fina mamma Monnie tar lilla Gustavs hand i sin, säger "OJDÅ se vad du har kladdat" och slickar upp fågelskiten.

Hon spottade länge efter att min tunghäfta släppt, men då var det ju redan för sent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".