Ett knippe nyskördade morötter Foto: Erik Mårtensson/Scanpix
Ett knippe nyskördade morötter Foto: Erik Mårtensson/Scanpix

Bästa bakissalladen á la Maximillian Lundin

4 person

1 morot
1 rödlök
¼ rotselleri 

600 g hummus
400 g rostad potatis (Rostas i ugnen på 180 grader – i ca 40 minuter) 

Dressingen:
1 kruka dill
2 msk olivolja
1 citron, skalet
½ tsk havssalt 

Börja med att rosta potatisen och mixa ihop hummusen. Medan potatisen är i ugnen - smeta ut hummusen i botten på 4 tallrikar. Riv alla grönsaker över hummusen.

Gör dressingen: Mixa dillen med olja, citron, havssalt. Ringla över grönsakerna. Servera med potatisen – njut!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".