Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
En härlig start på dagen! Senaste nytt, filosofiska utsvävningar, humor, kultur och intressanta gäster...

Bästa bakissalladen á la Maximillian Lundin

Publicerat lördag 26 mars 2016 kl 10.22
Ett knippe nyskördade morötter Foto: Erik Mårtensson/Scanpix
Ett knippe nyskördade morötter Foto: Erik Mårtensson/Scanpix

4 person

1 morot
1 rödlök
¼ rotselleri 

600 g hummus
400 g rostad potatis (Rostas i ugnen på 180 grader – i ca 40 minuter) 

Dressingen:
1 kruka dill
2 msk olivolja
1 citron, skalet
½ tsk havssalt 

Börja med att rosta potatisen och mixa ihop hummusen. Medan potatisen är i ugnen - smeta ut hummusen i botten på 4 tallrikar. Riv alla grönsaker över hummusen.

Gör dressingen: Mixa dillen med olja, citron, havssalt. Ringla över grönsakerna. Servera med potatisen – njut!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".