Quiz-Kalle strikes again
Quiz-Kalle strikes again Foto: Paulo Saka/SR

FREDAGSQUIZ!!!

Lyssna på veckans rafflande fajt
29 min

Researcher-Kalle blev Quiz-Kalle denna morgon och vi körde quiz med både programledare och lyssnare om saker som har hänt i programmet denna vecka! Du hade till kl 9.15 på dig att smsa 72250 eller mejla in svaren på p3morgonpasset@sr.se. TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD!

(ALLA frågor och ljudklipp hittar du genom att du klicka här!)

Här är frågorna till quizzet som körs!

 1. I slutade av förra veckan var det kändistätt i programmet. Först Jason "Timbuktu" Diakité och sen Tove Lo på fredagen. När Tove Lo fick en en initierad lyssnarfråga fick Hanna kämpa lite för att hänga med, men det löste sig ändå hyfsat till slut.... 

  Fråga A)  Tove Lo berättade  även en SJUK historia om när hon och Diplo hade sett en skallerorm utanför hans hus som sen ”animal control” kommit och dödat, och sen hade Diplo frågat om de skulle dricka blodet… I alla fal. Animal control hade dödat den här ormen på ett ett särskilt sätt, hur?
  A) Krossat huvudet på den med batong
  B) Tazrat ihjäl den med elpistol
  C) Skjutit ihjäl den med vanlig pistol

  Fråga B) Något stort som hände 96 var att det var sommar-OS – I vilken stad?

 2. Victor är ju också känd som "Neinstein" och fick nyligen även titeln "Mindfucker". I samband med detta råkade han säga något opassande och Martina är inte den som...hur ska man säga...räddar honom ur nöden...

  Fråga A)
  ) I samband med detta blev Victor sen hånad för vilken metall som han trodde att mynt var gjorda av, vilken metall trodde Victor den var gjord av?
  Tre alternativ:
  A) Nickel
  B) Koppar
  C) Vollfram

  Fråga B) En annan magiker var Harry Houdini, mest känd som utbrytarkung, precis som Hanna som blivit känd som inbrytarkung… Han höll främst till i USA, men är född i ett Europeiskt land – Vilket?

GRATTIS TILL KODJO SOM VANN AV PROGRAMLEDARNA OCH GRATTIS TILL IQRA SOM VANN AV LYSSNARNA!!!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".