Quiz-Kalle strikes again
Quiz-Kalle strikes again Foto: Paulo Saka/SR

FREDAGSQUIZ!!!

"Det är freeeeedagsquiiiiz!!!"
0:13 min

Researcher-Kalle blev Quiz-Kalle denna morgon och vi kör quiz med både programledare och lyssnare om saker som har hänt i programmet denna vecka! Du hade till kl 9.15 på dig att smsa 72250 eller mejla in svaren på p3morgonpasset@sr.se. 

(ALLA frågor och ljudklipp hittar du genom att du klicka här!) TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Här är frågorna till quizzet som körs!

  1. I tisdags tog vi upp den här fruktansvärda Lucia-nyheten, om den här lilla killen som fått massa hat mot sig, de flesta känner till det. Kodjo tog upp att Lucia är en ganska ny tradition i Sverige och framför allt att Lucia ju är från Italien. Att det är en importerad tradition och David funderade över att vi inte exporterat så mycket sånt. Möjligen att vi i Sverige har massa olika ombudsmän för olika saker. Vi skojade då om hur det kunde låta i andra länder, till exempel Ghana, när de får reda på att en ombudsman är vit...


    Fråga A)  Lucia sägs ha kommit från Sarakusa på Scicilien, men reliker sägs ha varit begravda i en annan Italiensk stad, vars mest kända torg heter Markusplatsen. Vilken stad?

    Fråga B) Vi fick ju också höra hur det lät på Jamaica, det finns på vår Facebook t ex om man vill se mer av det. En stor religion på Jamaica är ju Rastafari, vilken nu död ledare dyrkas högst inom Rastafari-kulturen?

  2. Igår började morgonen med att Victor var på ett RASANDE humör. Han var stressad, kanske lite sen, och när han kommer till jobbet så står det här gänget som alltid kommer och peppar Kodjo innan Musikhjälpen där. Martina noterar att Kodjo och Victor hanterar det här gänget på olika sätt...

    Fråga A) En Lussebulle gör alltså INGENTING för Victor. Nu undrar vi vilken blomma som man får saffran från?

    Fråga B) I klippet hör vi också Viktor tolka en gitarr. En gitarr har sex strängar – varje sträng ger en särskild grundton som har namn av en bokstav. Det finns sex strängar men bara fem toner. Vilka fem är de fem tonerna som finns på gitarrens strängar?

 GRATTIS TILL KODJO SOM VANN BLAND PROGRAMLEDARNA OCH GRATTIS TILL MIDIA SOM VANN BLAND LYSSNARNA!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".