Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
En härlig start på dagen! Senaste nytt, filosofiska utsvävningar, humor, kultur och intressanta gäster...
1 av 3
Malins karriärscoach Amelia Adamo
2 av 3
Pattis jämställdhetscoach Claes Borgström
3 av 3

Livscoacherna Amelia Adamo, Claes Borgström och Ernst Billgren

I Morgonpasset strävar vi efter ett bättre liv och till vår hjälp har vi våra coacher! »

Malins karriärcoach:
Amelia Adamo
Amelia Adamo har under sin karriär blivit utsedd till årets chef, årets ekonomikvinna och har vunnit stora journalistpriset två gånger. Som liten bodde hon fyra år tillsammans med nunnor i ett kloster utanför Stockholm - där fick hon bland annat lära sig vikten av att hålla händerna på täcket. Bröstcancer har blivit en hjärtefråga och därför har hon jobbat för att människor ska få mer information om det och rosa bandet. Hon har jobbat med veckorevyn och aftonbladet och startat tidningarna Topphälsa, Amelia, Tara och nu i våras M-magasin. Som svensk mediedrottning är hon ohotad och i Morgonpasset delar hon med sig av sina erfarenheter och vägleder adepten Malin till nya karriärshöjder.


Vad förväntar du dig med ditt mentorskap? I bästa fall att någon får hjälp.

Vilket är ditt största karriärögonblick? När jag fick stora journalistpriset 1986 för aftonbladets söndagsbilaga. Det var helt oväntat. Trodde inte den var rumsren. Blev otroligt glad och kände mig för första gången som en riktig journalist (är beteendevetare fil kand, kom aldrig in på journalisthögskolan, halkade in som kändisreporter på Svensk Damtidning).

--------------------------------------------------------------------

Pattis jämställdhetscoach:
Claes Borgström
Claes Borgström tog juristexamen 1974 och har efter det hunnit med massor. Han har fungerat som ledamot i Pressens opinionsnämnd och i Advokatsamfundets disciplinnämnd. Han har även arbetat för mänskliga rättigheter i Internationella juristkommissionen och Advokater utan gränser och sedan 2000 har han fungerat som Sveriges jämställdhetsombudsman (JämO).
Claes har mången gång rört om i den svenska jämställdhetsgrytan med att tex hävda att alla män bär en kollektiv skuld för våld mot kvinnor. Därför borde en s.k ”mansskatt” införas. Ingen missade väl heller Claes förslag om att bojkotta fotbolls-VM i Tyskland 2006 i protest mot den ökade traffickingen!

I Morgonpasset delar han med sig av sina erfarenheter och kunskaper och vägleder adepten Patti att bli en modern jämställd man.
Vad förväntar du dig av ditt mentorskap?Ökad medvetenhet om jämställdhet, både hos Patti Hansén och hos lyssnarna.

Din största personliga insikt om jämställdhet? Att jag som man - vare sig jag vill det eller inte - drar nytta av att vara en del av manskollektivet.

_____________________________________

Pattis kulturcoach: Ernst Billgren

Ernst Billgren tog ett rejält tag i sitt konstintresse 1982 genom att skriva in sig på Valands konsthögskola. 5 år senare spottades han ut ur skolan och idag anses han vara en av Sveriges mest betydande konstnärer.

Ernst konst omfattar måleri, skulptur, scenografi, skönlitteratur, film, musik och möbeldesign.
Lite otippat lär Ernst också vara en mycket duktig tennisspelare. Ernst kommer inte att inviga Patti i den ädla sporten tennis, däremot kommer Ernst att introducera Patti i den kulturella världen!

Ernst, vad förväntar du dig av ditt mentorskap?

Undviker att förvänta mig saker och det borde Patti också göra.

Vilken är din största personliga insikt kring konstnärsskap?

Att det är ett yrke man skapar helt själv

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".