Lars Hermansson med dottern Molly

Månadens diktare september: Lars Hermansson

Lars Hermanson född 1961

”Titlar på några dikter jag försökte skriva, men inte lyckades få med i min förra diktsamling: De dagabtrogna, Sjöfn Blöndal, Kyssa snett. Utgångspunkten är ofta en förundran inför orden och vad de sätter igång inom mig. Känslor som inte ryms bland de hallstämplade affekterna, mixade, svåråtkomliga, flyktiga. Min nästa diktbok ska heta Tio avstånd. Hösten 2010 kommer min första roman: Tjänstemän.”

Lars Hermansson debuterade som poet med Vete Fåglarna 1987 och har sedan dess givit ut ytterligare fyra diktsamlingar och två prosaböcker. Senast publicerade verk är Sitta still, en reseässä från Indien och diktboken lind, säger jag fast jag inte vet, men det är en lind, bägge från 2005. Han har också skrivit radiopjäser, kritik, essäer, gjort radioprogram och varit redaktör för tidskriften Lyrikvännen mellan 2000 och 2003.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista