Ida Börjel. Foto: Cecilia Grönberg

Ida Börjels hyllning till Dagens dikt

Läs Ida Börjels nyskrivna verk, Dagen natten hjärtat fåglarna rymden, Choreopoesi för 3 – 30 000 röster, en beställning av Kulturreddaktionen och en hyllningen till Dagens dikt.

Ida Börjel, född 1975, en de intressantaste poeterna ur den nya poesigenerationen. Hon debuterade med diktsamlingen Sond 1975, som blev en flerfaldigt belönad debut. 2010 erhöll Börjel Sveriges Radios Lyrikpris. Börjel har skrivit tre diktsamlingar, den senaste, Konsumentköplagen: juris lyrik, utkom 2008.

Bibliografi
• Sond, 2004
• Skåneradio, 2006
• Konsumentköplagen : juris lyrik, 2008

Priser och utmärkelser
• Borås tidnings debutantpris 2005 för diktsamlingen Sond
• Katapultpriset 2005 för Sond
• Mare Kandre-priset 2008
• Kallebergerstipendiet 2009
• Sveriges Radios Lyrikpris 2010
• Anna Sjöstedts resestipendium 2011

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".