Månadens diktare i februari: Jenny Wrangborg
Foto: Joakim Mathiasson

Månadens diktare: Jenny Wrangborg

Dagens dikt: "Kaffekokaren" 

Uppläsare: Jenny Wrangborg

Diktsamling Kallskänken

Förlag: Ordfront (2010)

Musik  Frédéric Chopin: Etyd nr 12 c-moll ur op 10, ”Revolutionsetyden

Exekutör Lukas Geniušas, piano

Jenny Wrangborg, född 1984 i Kristianstad, är en svensk poet och krönikör. Hennes debut, diktsamlingen "Kallskänken" (Kataförlag 2010), behandlar arbetets villkor i restaurangbranschen, underordning och facklig kamp. 2014 kom hennes andra diktsamling "Vad ska vi göra med varandra". Den är en sorgesång över ett samhälle som faller isär men skildrar också hoppet i att det skulle kunna se annorlunda ut.

Wrangborg är en flitig uppläsare, hon uppträder själv men även tillsammans med musiker. Tonsättningar har bland annat gjorts av Love Antell, Stefan Sundström, för blåsorkester/körer av bland andra kompositören Håkan B Carlsson och av Wrangborgs egna band Stationen.

Hon har fått LO:s stora kulturpris och Stig Sjödin-priset och var en av de inbjudna poeterna på Dagens Dikts seminarium om den nya politiska poesin på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg i höstas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".