1 av 3
Håkan Björklund
2 av 3
Håkan Björklund
3 av 3

Håkan Björklunds blogg

2007-12-08

Hmm.. jag som var så väldigt uppåt förra veckan och som verkligen hade kommit igång ordentligt med träningen, självklart kom det stora bakslaget illa kvickt.
Den ökända ”vinterförkylningen” drabbade mig, och jag vart så illa tvungen att hålla mig borta från allt vad löpning heter och istället ligga stilla i soffan.

Men å andra sidan så är det väl just det som behövs när man drabbas av förkylning ordentlig vila för att komma tillbaka igen, och tillbaka kommer jag , starkare än någonsin , kanske.
Men jag har stora förhoppningar på kommande vecka, eftersom förkylningen så smått börjar ge med sig.

Snuviga hälsningar Håkan.


2007-11-30

Den här veckan har verkligen min självdisciplin varit hög, det är nästan så att jag själv känner mig överraskad över hur ”duktig” jag har varit.

Jag har vart ute i spåret och sprungit flera gånger under veckan, och det har gått riktigt bra, inga krämpor har hindrat mig ifrån att ge 100 % där ute i skogen.
Mp3: n är dock en mycket trogen vän som hjälper mig runt i spåret, med bra musik i öronen orkar man mycket mera än vad man tror, ett riktigt bra ”pepptips”.
För tillfället pumpar det ut varierande ”schlagerdängor” ur mina hörlurar.

Nu gäller det bara att bibehålla de goda vanorna och hålla kvar självdisciplinen på samma höga nivå, vilket antagligen är lättare sagt än gjort, nu när julen smyger sig allt närmare.


2007-11-19 20:42:22

Den här veckan har varit mycket positiv och jag har påbörjat nya motionsvanor, jag har tagit på mig walking-skorna, och gett mig ut på långa powerwalks.

Jag var till en början skeptisk till det här med powerwalk, som jag sagt i tidigare blogginlägg. Men efter att ha gjort ett nytt tappert försök med en hurtigt lång och härlig powerwalk, känner jag att det kanske inte alls var så tråkigt som jag tidigare ansett, det gäller bara att hitta rätt runda, ta på sig rätt kläder, och med en positiv inställning kommer man som sagt långt.
Så den här veckan har jag varvat joggingrundorna med powerwalks, vilket kan behövas nu när kylan mer än någonsin gör sig påmind, och den kalla luften inte gör det allt för enkelt att ge sig ut på en löprunda.

Dock har jag väl inte varit lika kontrollerad och duktig vad gäller maten, sötsuget har fått bestämma allt för mycket på kvällarna denna vecka. Detta resulterade i småätande av glass flertal kvällar under veckan ,samt ett par ostmackor på kvällskvisten. Men man lär sig av sina misstag, så i forsättningen får jag försöka motverka sötsuget med frukt på kvällen.

Måbra hälsningar Håkan


2007-11-11 19:21:40

Den här veckan har varit mycket possitivare än förra veckan. På tisdagen samlades vi allesammans hemma hos Cia och lagade mycket god mat, det var trevligt, både att få lära sig nya saker om matlagning och att få äta god mat.

På tränings fronten har det också gått mycket bättre denna vecka, jag har hunnit med att träna mycket mera den här veckan, och det känns i både kropp och själ.

Träningen har kommit att bli en mycket viktig del av vardagen för mig, det märks när man inte hinner med att träna på en vecka, man mår sämre på alla sätt och vis.
Kylan gör väl än dock kanske att det blir något trögare att få fötterna i träningsskorna och ge sig ut i spåret och löpa, men det är skönt efteråt, man får hålla fast vid den tanken.

Det enda som har gått mindre bra den här veckan , kommer väl antagligen att bli helgen då min fru fyller år, och det ska firas med tårta och god mat, men jag får hålla mig på en lagom nivå.

Nu ser jag fram emot god mat och träning i helgen.

Hurtiga Hälsningar Håkan


2007-11-04 11:59:16

Veckan som har gått..

Jag har som vanligt arbetat mycket under veckan, och det har därför inte blivit allt för mycket motion , har fått lägga energi på mindre hälsosamma aktiviteter.

Har inte hunnit ut i löparspåret i veckan och det känns väldigt tråkigt,
nu när hösten kommer och mörkret kommer allt tidigare på dagarna, är det svårt att hinna iväg ut i skogen innan det är allt för mörkt.
Kanske borde skaffa mig en pannlampa, och trotsa mörkret i kommande vecka, en reflexväst vore kanske inte fel i alla fall.

Vad gäller min kost har jag hållt mig mera i kragen, och ätit som vanligt, det har inte blivit varken för mycket av det ena eller det andra. Men det blir trots allt svårare att låta bli den där chockladbiten och fuska allt mera, när man inte ger sig ut och motionerat, liten del av motivationen försvinner med motionen. Så för att kunna forsätta hålla en bra kosthållning och motivationen uppe till den, bör jag nog vidbehålla mina motionsvanor också.

Grämer mig över att jag inte hann med yogan i veckan pga. besök i Stockholm, hade verkligen vart roligt att testa på.
Får försöka att avlägga mera tid för motion och som sagt, hälsosamma aktiviteter under denna vecka.

Nu väntar en ny vecka med nya möjligheter...


2007-10-14 18:37:21

Hej
Ännu en hård vecka har passerat med arbete och träning.
Har provat powerwalken men tror att jag föredrar löpträning går fortare och man blir tröttare känns det som.
Har stoppat i mig en och annan chokladbit under veckan som gått. Har även stoppat i mig kvällsmackor lite väl sent. Tycker annars det går bra med maten då vi använder oss av matsedel hemma där vi försöker hitta en bra balans i kosten.

Problemet är när man ska äta ute svårt att hitta mat som inte är  för fet. Tycker även att portionerna är lite väl stora det är lättare när man tar med sig mat hemifrån då blir portionerna inte så stora och är inte heller så feta.

Nu ska jag njuta av helgen och försöka hitta en lagom blandning av god mat några glas vin och lite motion.

Vi ses i spåret Mvh Håkan


2007-10-09 16:20:06

Hej detta är mitt livs första blogg.

Har varit på första fysträffen hos Carina på Athena kul att äntligen komma i gång.

Mycket att tänka på när man ska powerwalka svårt för mig som man med min taskiga simkultankapacitet håll in knip och andas rätt svårt kommer förmodligen att ramla omkull.
Men det är bara att bita ihop är för övrigt ganska sliten efter 2 veckor på nytt jobb i däcksbranschen som har högsäsong just nu det enda som saknas är snö.

Har tappat ytterligare några hektogram vilket är positivt.

Det blir spinning på Fredag ska bli kul ska hoja mig genomsvettig.

Mvh Håkan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".