Josefin & Odjuret

Tisdag den 4 december Programledare Cia Sivertsdotter

Idag började vi som vanligt med att släppa ordet fritt i Speakers Corner. Inte lika hårt tryck på telefonen som vanligt, men ändå var det många som fick sina röster hörda idag. Ömsom ris ömsom ros. Tack alla som ringde!

Efter klockan tio berättade Peter Harrysson om sin relation till Taube och hans visor. Peter har ju under hela hösten turnerat land och rike runt med just en Taubeföreställning.

I förmiddagsradion idag handlade det sen om ruskigheter som mord och mordförsök i trakterna kring Regna. Författaren Nils Bäcklin har nämligen skrivit en bok i ämnet, ”De Ouppklarade - om mord och mordförsök i en svunnen tid”. Nils kom på besök till studion och berättade om boken och drog också den grymma historien om mordförsöket på kolaren Adolf Sköld i Regnaholm år 1897. Spännande värre!!

Må Bra gruppen klarar sig helt på egen hand den här veckan. Jeanette, Peter, Håkan och Erika ska nämligen testa fenomenet med viktklubbar på nätet. Så det betyder att de den närmaste veckan minutiöst ska väga, mäta och skriva ner allt de stoppar i sig. De har med andra ord fullt upp:)

Matte Liegnell och Josefin Rafelt från Josefin & Odjuren (se bild) tittade förbi en stund och berättade om vad de gjort de senaste åren. Det har ju gått tio år sen debutskivan kom! Men nu är det dags igen, en ny skiva finns ute och bland annat har författarinnan Gerda Antti specialskrivit några texter till den.

Till nästa gång: Tack å Hej:)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".