Fredag den 25 januari Cia Sivertsdotter

Vi drog igång förmiddagen med en Filmgåta, som brukligt är på fredagar och idag var det lite klurigt minsann:)
Det var Danny, Ardis och Pink Floyd som skulle leda era tankar till Jan Guillos film Ondskan.
Det klurade Bengt i Ljusfallshammar ut, grattis!

Margareta Dellefors är kvinnan bakom Dalhalla, kalkbrottet som blev utsomhusscen. Hon var länge dess konstnärliga ledare men blev under tumult sparkad 2003. Nu har hon skirvit en bok om sina erfarenheter och idag hörde du henne berätta om den.

Det blommade lite extra i Förmiddagsradion efter klockan halvelva, då handlade det om orkidéer som växer på höga höjder och som alltså gillar lite kallare klimat.

När slussarna till Helgvarning öppnades efter klockan elva började telefonen genast glöda i studion. Många ringde in och tipsade om bland annat cirkusföreställning i Norrköping, Loppis i Skärblacka Folkets Hus, folkmusik på Globenteatern i Linköping och konsert med 35-årsjubilerande Wåhlins Storband i Ljungs Kyrka.
Tack all ni som ringde!!

Cathrine Aldenrud och Jon Torkelstam har hand om familjeprogrammen inom Linköpings Kommun och de kom hit och berättade om de föräldrakurser som anordnas och som drar igång nästa vecka. Det handlar om kurser för föräldrar med barn i alla åldrar - ett stöd för de som behöver.

Förmiddagen började med Filmgåta och avslutades med Filmmusik, som var dagens musikaliska tema.
Cirkeln är sluten!

Tack Å Hej, tills nästa gång:)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".