Lisbeth Antonsson

Sommaren 2006 drabbades jag av fästingburen hjärninflammation s k TBE och har sedan dess varit sjukskriven.
Det som hindrar mig mest i min vardag är hjärntrötthet, koncentrations-svårigheter och initiativbrist, samt att jag ej klarar stress.

Mitt största intresse är trädgårdsodling.
Vi har ett torp på Dags mosse mellan Omberg och Tåkern, där vi odlar massor av perenner, träd och buskar.
Jag samlar också på Pelargoner, har i nuläget ca 200 st.
Trädgårdsarbete är avkopplande samtidigt som det är kreativt och stimulerande.

När jag hörde Radio Östergötlands upprop om må bra-grupp i radion, kände jag att detta var min chans att förbättra min hälsa och den sakta stigande viktökningen.
Det ska bli spännande att få deltaga.
Jag vill förbättra mina matvanor. Att kunna laga enkel men näringsrik kost, att sätta lite fest på vardagen, då jag för det mesta äter själv.
Jag har alltid haft en önskan att börja träna, men har ej haft mod att börja (tycker att jag är för tjock, vilka kläder ska man ha, är det bara unga vältränade människor som är där?!). Försöker att ta promenader, men tycker att det är tråkigt vilket gör att det ej blir någon kontinuitet i träningen.
Jag går ju ut med ”Frejan” flera gånger per dag, men då är det ju på hennes villkor och inget som ger någon pulshöjning.

Mitt mål är också att gå ned i vikt, det är trist att alltid titta efter om det plagg som jag gillar finns i XL eller större, vilket ofta inte är fallet.
Vän av ordning frågar sig säkert hur mycket jag väger och hur lång jag är.
Jag är 165 cm lång, men har ej vägt mig de senaste två åren. Blir bara nedstämd av att se hur vikten ökar och att inte ha ork att ta tag i problemet.

Fakta Lisbeth Antonsson

  • 53 år
  • Bor i Linköping
  • Familj: make, två utflugna barn, hunden Freja och katterna Missan och Olle Söderlund.
  • Distriktssköterska på Berga vårdcentral

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".