2008-10-09

Jo, man kan äta pelargoner. Man kan te x använda citron- och äppeldoftande sorter i efterrätter och bakverk.
Önskar man pepparmintsmak finns det flera pelargoner som man kan använda bladen till smaksättning.

Idag har jag investerat i en ny stegräknare.
Den kan förvara information om antal steg, kaloriförbränning, fettförbränning och gångavstånd för sju dagar.
Men det krävs i det närmaste ingenjörsutbildning för att ställa in, så jag får nog be någon mera tekniskt kunnig att hjälpa mig.

Dietisten Gunilla berättade att våra förfäder åt söta saker som bär och frukter, då de visste att detta garanterade att det ej var något giftigt.
Vårt behov av sött finns på detta sätt nedärvt i våra gener.
Sötsaker idag är ju mycket kopplade till att ge oss själva olika former av belöningar, antingen det är något att fira, eller något som gjort oss ledsna och besvikna.
I stället för sötsaker kan man göra saker man tycker är roliga, för att belöna sig själv.
I går hade jag en dålig dag då jag tyckte allt kändes tråkigt och hopplöst.
Då ringde jag en god vän och vi bestämde att träffas nästa vecka på stan för att fika och titta i butiker.
När man faller för frestelsen att äta godis eller något gott till efterrätt är det viktigt att inte skuldbelägga sig själv, utan njuta av smakupplevelsen.
Det tråkigaste jag vet är då man sitter och äter och folk vid bordet börjar prata om hur mycket fett t ex maten innehåller eller det här blir man nog tjock av.
Ät och njut!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".