2008-10-14

Har nu kommit hem från en skön höstpromenad med Freja. Jag gick 5 816 steg, vilket brände 208 kalorier, fettförbränningen var 12,4 g och sträckan var 2,9 kilometer.

På morgonen under tiden som jag duschade och ringde några samtal, fick Freja tag i en burk med leca-kulor, som hon hade stött ut över hela golvet.
Innan vi gick tog jag ut en kycklingfilé ur frysen.
När vi kom hem sopade jag upp efter Freja och skulle sedan steka min filé, då var den borta.
Undrar om hundar smittas av campylobacter, själv svälter jag snart ihjäl.

Jag har ända sedan tjugoårsåldern haft problem med övervikt och bantat med varierande framgång, men inget försök har varit bestående.
Speciellt under mina graviditeter har jag gått upp många kilo.
För cirka tio år sedan bestämde jag mig att nu fick det vara slut på alla funderingar över min vikt, och acceptera mig som jag var.
Livet består ju av så mycket glädje och sorg så det kändes futtigt att lägga så mycket energi på detta.
Jag har en underbar familj, ett roligt, engagerande arbete och mycket trevliga arbetskamrater och det är ju det viktigaste.
Men trots denna föresats, som lyckades till en del, har det alltid funnits tankar att jag borde gå ner i vikt.

En annan viktig orsak till att jag nu har bestämt mig att ändra livsstil, förutom att jag nu har fått insikt i att hälsan är inget som man kan ta för givet, är att jag hade en nära anhörig som avled av alzheimer sjukdom.
Då man idag vet att högt blodtryck är en riskfaktor, som i sin tur kan bero på för hög vikt och inaktivitet så var denna förändring viktig för mig.
Motion kan också minska risken för sjukdom.
Så det känns mycket positivt att komma igång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista