Söndag kväll 19:e oktober

I fredags var jag i simhallen och var med på vattengympan. Eftersom jag kom femton minuter före tiden, hann jag simma 250 meter.

Sen hade jag tänkt att simma 500 meter efter passet, men det blev bara 250 meter då också, det hade sina bestämda skäl.
I helgen har vi höstat in i Fridhem.
I flera år har jag försökt övervintra fuchsior, men ej lyckats.
Vi har en stor växt som heter Gunnera ca 2x3 meter som härstammar från Brasilien och Colombias bergsträsk, med andra ord så är härdigheten i Sverige dålig.
Vi täcker den med nedklippta växtdelar, ett tjockt lager med grenar från buskspirea, täcke och plast över.
Underst i detta arrangemang lade jag fuchsiorna.
Vi får se om de klarar detta.
De övriga växterna i krukor som änglatrumpeter, malva, hibiskus och vild vitlök från södra Afrika får övervintra inomhus, tillsammans med pelargonerna.

Vi har haft ett parti i skuggan med praktlysing, som är en fin gammal torpväxt, som vi nu beslöt att gräva bort, då vi har den på flera andra ställen i trädgården.
I detta skuggparti växer också vit krollilja som nu får växa i ensamt majestät tillsammans med den buske och perenner som jag köpte i torsdags, här finns också en vitblommande Magnolia, men nu får det räcka med trädgårdssnack.

När vi hade träffen i studion med dietisten Gunilla, fick jag rådet att börja planera mina måltider.
Jag tyckte nog då att det lät lite jobbigt. Men det konstiga har hänt, att utan att jag ansträngt mig något nämnvärt så äter jag nu frukost vid samma tid varje dag, och äter två lagade måltider.
Till lunch och middag äter jag kött eller fisk med färska och frysta rotfrukter och grönsaker.
För att detta ska fungera har jag funnit att det är viktigt att börja laga måltiden innan jag blir för hungrig och trött.
En annan sak är att ha ett varierat utbud av färska och frysta grönsaker.

Det jag har lyckats mindre bra med de senaste veckorna är att gå mina 10000 steg per dag, det är inte alltid min ork räcker till detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".