daglig syssla på 40-talet

Fredag 9 januari Programledare Nils Boström

Pigg och allert placerade jag mig på stolen framför kontrollbordet vid halv 10. Nu blir det att jobba visste jag av erfarenhet. Programpunkten Vi är på gång brukar kräva skärpning och fingerfärdighet men döm av min förvåning det blev rena semesterhalvtimman. bara några få ringde vilket förmodligen var en tillfällighet.

Sällskap fick jag omgånde lite senare, Juno Blom vår fredagskrönikör kom och summerade år 2008 och blickade  fram på året som just börjat.

Under några dagar har vi hört reportage från Sveriges radios arkiv. idag hörde vi ett från 1947 då en gård på Vikbolandet besöktes av SR. På gården Säby i Östra Stenby träffade vi familjen Hanell där barnaskaran var 6 till antalet. Efter reportaget ringde Vivianne som var yngsta syskonet och berättade mer om tiden på gården och vad som hände sen. Visst finns det höjdpunkter i vardagen.????!!!!!

Vi avslutade programmet med att upmärksamma bandyns dag som arrangeras i Finspång. Per - Erik Störe eldsjäl i klubben berättade om  syftet med den speciella dagen.

Tack för idag och trevlig helg.

#Nisse

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".