1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
Mårten Thörner och Pelle Svensson
5 av 8
Yvonne Fornander, Pantbanken och Nisse Boström
6 av 8
Rickard Holmström Auktionshuset
7 av 8
Curt Willhelmsson och hunden Challe
8 av 8
Johan Westergren

Onsdag 11 februari Programledare: Maritha Larsson och Nils Boström

Nisse och Maritha är ute och spanar antikviteter idag. De spenderar nämligen dagen på Linköpings auktionshus, där de bland annat träffat Håkan Rystadius som är barnbarn till grundaren av auktionsfirman.

Mårten Thörner VD för Auktionshuset Gomér & Andersson och Pelle Svensson som lämnade in en cykel till försäljning.

Yvonne Fornander visade runt oss på Pantbanken och berättade att det finns massor av saker där, allt från hörselkåpor till TV apparater och musikinstrument. Det finns till och med bilar som man belånat på Pantbanken. Man lånar ut pengarna i 4 månader, och om man inte löser tillbaka sina saker (mot ränta) så lämnas dom vidare till en Pantauktion.

Rickard värderar bland annat smycken och konsthantverk. Guld är just nu väldigt hett, många investerar i guld i stället för i värdepapper.

Nisse med ett guldarmband som Rickard värderar till ca 2600 kr, Nisse var spekulant!

Johan från Mäklarhuset Gomér & Andersson tycker inte att man kan säga att lågkonjunkturen ännu märks av på husmarknaden. Idag sänktes räntan med 1 % dessutom.
Han rekomenderar att man om man ska köpa hus tänker på att ha marginaler så att man också klarar räntehöjningar. För frågan är hur räntan ligger på lång tid, inte kort.

En av våra trogna lyssnare med hunden Challe kom förbi och hälsade på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".